MusicNews.nl

RSS NU – Muziek
 • Songfestival-inzending van Jeangu Macrooy verschijnt op 4 maart februari 26, 2020
  De Nederlandse Songfestival-inzending van zanger Jeangu Macrooy wordt op woensdag 4 maart gepresenteerd, meldt de organiserende omroep AVROTROS op Twitter.
  NU.nl
 • Zangeres Duffy: 'Ik werd verkracht en gedrogeerd' februari 26, 2020
  Duffy vertelt dinsdagavond in een bericht op Instagram dat ze dagenlang is vastgehouden, verkracht en gedrogeerd. Het is voor het eerst in drie jaar dat de zangeres iets op haar account plaatst en met dit bericht wil ze die stilte uitleggen.
  NU.nl
 • Lady Gaga maakt haar rentree met nieuwe single Stupid Love februari 26, 2020
  Lady Gaga brengt op 28 februari haar nieuwe single Stupid Love uit. De zangeres kondigt haar eerste nieuwe muziek sinds de soundtrack van de film A Star Is Born via sociale media aan.
  NU.nl
 • The Weeknd en Kendrick Lamar aangeklaagd voor vermeend plagiaat februari 25, 2020
  Het nummer Pray for Me van The Weeknd en Kendrick Lamar zou mogelijk geplagieerd zijn. Het duo, dat het liedje maakte voor de soundtrack van de superheldenfilm Black Panther, zou delen uit het nummer Sunrise van de rockband Yeasayer hebben gebruikt.
  NU.nl
 • Plácido Domingo neemt verantwoordelijkheid na aanklachten over misbruik februari 25, 2020
  Operazanger Plácido Domingo heeft "volledige verantwoordelijkheid" genomen voor de aanklachten wegens seksueel misbruik tegen hem. In een officiële reactie tegenover persbureau AP biedt hij zijn excuses aan voor de pijn die hij de betrokken vrouwen heeft aangedaan.
  NU.nl
 • Danny Vera vergeet eigen songteksten nog weleens februari 25, 2020
  Danny Vera vindt zijn eigen hit Roller Coaster het moeilijkst om te zingen. De zanger heeft de neiging zijn eigen teksten te vergeten en dat is met een nummer dat iedereen mee kan zingen erg ingewikkeld.
  NU.nl
 • Metallica zegt twee festivals af wegens afkickprogramma frontman februari 25, 2020
  De Amerikaanse rockband Metallica moet dit jaar twee optredens schrappen, omdat frontman James Hetfield dan terugkomsessies heeft in de afkickkliniek waar hij onlangs is behandeld. Het gaat om optredens op de Amerikaanse festivals Sonic Temple in mei en Louder Than Life in september.
  NU.nl
 • Jandino Asporaat organiseert openlucht-urbanfestival in Rotterdam februari 24, 2020
  Stand-upcomedian Jandino Asporaat organiseert komende zomer zijn eerste outdoor muziekfestival. Asporaat organiseert inmiddels al drie jaar festivals met de naam I Love Urban, maar op 18 juli zal het voor het eerst buiten plaatsvinden, meldt de organisatie dinsdag.
  NU.nl
 • Armin van Buuren organiseert in mei show voor alle leeftijden februari 24, 2020
  Als aanvulling op zijn shows die Armin van Buuren in mei organiseert in de Ziggo Dome, geeft hij ook een show voor kinderen en tieners. De dj is op zaterdagmiddag 23 mei te zien met This is Blah Blah Blah, de eerste show die Van Buuren voor alle leeftijden organiseert.
  NU.nl
 • Straat in Londen vernoemd naar Queen-zanger Freddie Mercury februari 24, 2020
  Een straat in de Londense wijk Feltham is maandag ceremonieel herdoopt tot de Freddie Mercury Close, naar de beroemde overleden zanger van de band Queen.
  NU.nl