Gezondheid

RSS NU – Gezondheid
 • Waarom mensen niet meer verdwalen, maar dat wel zouden moeten doen november 13, 2018
  Dwalen of de weg kwijtraken doen mensen steeds minder vaak, terwijl het juist goed voor je kan zijn. Waarom? Elke week zoekt tijdschrift Flow op NU.nl naar het antwoord op zo'n psychologische vraag.
  Flow/Chris Muyres
 • 'Diabetes type 2 is terug te dringen en zelfs om te keren' november 13, 2018
  In Nederland lijden 1,2 miljoen mensen aan diabetes type 2. Overal ter wereld zijn wetenschappers en artsen op zoek naar een remedie tegen de ziekte. Woensdag is het World Diabetes Day. Een mooi moment om te kijken hoe de zaken ervoor staan.
  NU.nl/Dorien Dijkhuis
 • Hoe slaapproblemen tot overgewicht kunnen leiden november 13, 2018
  Bijna een vijfde van de Nederlanders boven de twaalf jaar heeft slaapproblemen, zo wijzen de laatste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) uit. Maar wat doet dat met je lichaam? Kan het, zoals vaak wordt beweerd, tot gewichtstoename of zelfs overgewicht leiden?
  NU.nl/Indra Jager
 • Veertig gevallen van koolmonoxidevergiftiging in laatste zes weken november 13, 2018
  Brandweer Nederland en de Nederlandse Brandwonden Stichting slaan alarm over 'sluipmoordenaar' koolmonoxide (CO). De afgelopen zes weken werden al veertig mensen opgenomen met een koolmonoxidevergiftiging. Die worden veroorzaakt door defecte geisers, kachels, slechte ventilatie of verstopte rookkanalen.
  ANP
 • Homokoppels met kinderwens kunnen straks ook in Nederland terecht november 13, 2018
  Homoseksuele koppels die met een draagmoeder hun kinderwens willen vervullen, kunnen vanaf volgend jaar in Nederlandse klinieken terecht, meldt het televisieprogramma De Monitor dinsdag op basis van een eigen rondgang. 
  ANP/NU.nl
 • Van gebrom tot piep: Gehoorschade bij jongeren groeiend probleem november 13, 2018
  Meer dan 75 procent van de jongeren heeft soms last van een piep in het oor, een groeiend probleem dat uiteindelijk kan leiden tot blijvende gehoorschade. Hoe komt dat? En nog belangrijker: wat is ertegen te doen?
  Gezondheidsnet
 • Hoe zit het met eenzaamheid in Nederland? november 12, 2018
  Nederland is het op drie na eenzaamste land van Europa. Hoe zit het precies met de eenzaamheid in ons land?
  NU.nl
 • Risico op hartklachten door gebruik van spierverslapper Inhibin november 12, 2018
  Het medicijn tegen spierkrampen Inhibin is voortaan alleen nog maar op recept verkrijgbaar. Mensen met een verhoogd risico op hartritmestoornissen die het middel gebruiken kunnen last krijgen van hartproblemen, waarschuwt het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) woensdag.
  ANP
 • Nieuwe website geeft ggz-patiënt meer inzicht in behandeling november 8, 2018
  Een samenwerkingsverband met daarin onder meer zorgverzekeraars en de ggz-sector lanceert donderdag de website kiezenindeggz.nl, zodat mensen met psychische klachten die op zoek zijn naar de juiste behandeling en behandelaar gemakkelijker de juiste informatie daarover kunnen krijgen en een psychiater of psycholoog in de buurt kunnen vinden.
  ANP
 • Kunstalvleesklier is een test verwijderd van introductie in 2019 november 7, 2018
  De officiële introductie van de kunstalvleesklier voor diabetici nadert. Het medische apparaat is technisch helemaal klaar, maar moet nog worden gecertificeerd. Als die laatste testfase positief uitvalt, wordt de uitvinding van suikerpatiënt Robin Koops volgend jaar op de markt geïntroduceerd.
  ANP