Gezondheid

RSS NU – Gezondheid
 • Hoe (on)gezond is het gebruiken van foundation? oktober 15, 2019
  Een dikke laag foundation kan zelfs de ergste plekjes camoufleren. Maar hoe (on)gezond is foundation voor je huid?
  NU.nl/Germieke Smits
 • Bijna 3 miljoen voor onderzoek TU Eindhoven naar kunstmatige baarmoeder oktober 15, 2019
  Onderzoekers van de Technische Universiteit (TU) Eindhoven hebben bijna 3 miljoen euro ontvangen van het Europese subsidieprogramma Horizon2020 om een prototype te ontwikkelen van een kunstmatige baarmoeder, schrijft The Guardian dinsdag.
  NU.nl/Leon Moleman
 • 'Wereldwijd een op drie kinderen onder de vijf ondervoed of te zwaar' oktober 15, 2019
  Wereldwijd heeft een op de drie kinderen te lijden onder slechte voeding en gebrekkige nationale voedselsystemen, schrijft UNICEF in het dinsdag gepubliceerde rapport The State of the World's Children 2019. Ongeveer 200 miljoen kinderen onder de vijf jaar zijn ondervoed of kampen met overgewicht. Bijna 150 miljoen kinderen worden door ondermaatse eetpatronen belemmerd in hun […]
  NU.nl/Leon Moleman
 • Wat is griep en hoe onderscheid je het van een fikse verkoudheid? oktober 14, 2019
  Griepepidemieën komen vaker voor in het najaar en in de winter. Maar wat ís griep? En hoe onderscheid je het van een fikse verkoudheid? Huisarts Edwin de Vaal (47) geeft antwoord.
  NU.nl/Dorien Dijkhuis
 • Bruins komt met maatregelen tegen overmatig gebruik van zware pijnstillers oktober 11, 2019
  Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg kondigt vrijdag nieuwe maatregelen aan om de problemen rondom het overmatig gebruik van zware pijnstillers tegen te gaan.
  NU.nl
 • We eten te weinig volkoren; zo krijg je wél genoeg binnen oktober 10, 2019
  Volkoren is gezond. Toch krijgen we er massaal te weinig van binnen. Twee hoogleraren voeding leggen uit waarom het belangrijk is om volkoren producten te eten en hoe je ervoor zorgt dat je voldoende volkoren vezels binnenkrijgt.
  NU.nl/Mirjam Bedaf
 • Professor: 'Reumatoïde artritis op termijn hopelijk de wereld uit' oktober 10, 2019
  Wereldreumadag op 12 oktober is een uitgelezen moment om stil te staan bij reumatoïde artritis (RA), de meest voorkomende vorm van reuma. Ongeveer een op de honderd Nederlanders heeft hier last van. Voor het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) doet Annette van der Helm onderzoek naar het genezen en voorkomen van de ziekte.
  NU.nl/Dorien Dijkhuis
 • Waarom is stoppen met roken zo moeilijk, en wat is de beste manier? oktober 10, 2019
  Het is oktober, onder rokers ook wel bekend als Stoptober. In heel Nederland gaan mensen deze maand de strijd aan met hun nicotineverslaving. Waarom is stoppen met roken zo moeilijk, en wat is de beste manier? Huisarts Edwin de Vaal (47) geeft antwoord.
  NU.nl/Dorien Dijkhuis
 • De hele dag bereikbaar: Slecht voor je brein en dus ook voor je werk oktober 8, 2019
  Een mailtje, dat ene berichtje op WhatsApp en daarna toch nog éven Facebook checken: wie niet oplet, komt helemaal niet meer aan werk toe. Zo geef je je hersenen wat rust van al dat digitale geweld én je je taken afkrijgt.
  NU.nl/Loeka Oostra
 • Nobelprijs Geneeskunde voor nieuw onderzoek naar cellen en zuurstof oktober 7, 2019
  De Nobelprijs voor de Geneeskunde gaat dit jaar naar William G. Kaelin Jr., Sir Peter J. Ratcliffe en Gregg L. Semenza. De twee Amerikanen en de Brit deden onderzoek naar hoe cellen zich aanpassen aan de beschikbare hoeveelheid zuurstof.
  NU.nl